Finansal Koşullar Endeksi – Kasım 2019

Son beş aydır önceki aya göre artış gösteren FKE, Kasım ayı itibariyle finansal koşullarda toparlanmanın devam ettiğine işaret ediyor. Kredi ve para arzı, finansal piyasalar ve finansal risk olmak üzere 3 alt endeksten oluşan endeks Kasım itibariyle önceki aya göre 0.62 puan artışla 0.89 seviyesine yükseldi. Endekste eksi 1 ile artı 1 arası seviye finansal koşullarla ilgili nötr görünüme, artı 1’in üzeri finansal koşulların gevşek olduğuna, -1’in aşağısı finansal koşulların sıkı olduğuna işaret etmektedir. Buna göre Kasım ayında finansal koşullar ile ilgili görünüm nötr’dür.

Notun tamamına linkten ulaşabilirsiniz.



Gönderiliyor...

Çeyreklik grafikler, ilgili çeyreğe ait büyüme oranı tahmininin, açıklanan veriler ışığında hareketini sergilemektedir. Grafiğin üzerindeki noktalara temas edilerek açıklanan verinin niteliği ve büyüme tahminini nereden nereye getirdiği okunabilir.

Grafikler, hem yıldan-yıla (bir önceki yılın aynı çeyreğine göre) büyüme oranının, hem de çeyrekten-çeyreğe (bir önceki çeyreğe göre) büyüme oranının tahminleri için ayrı ayrı hazırlanmıştır. Çeyrekten-çeyreğe büyümede tahmin edilen, mevsimsel etkilerden arındırılmış GSYİH’nın büyüme oranıdır.

Ayrıca, açıklanmış olan hangi verinin tahminler üzerinde ne kadar etkili olduğu kolayca izlenebilsin diye aşağıdaki tablo hazırlanmıştır. Her yeni veri açıklandığında bu sitedeki grafikler ve tablolar da yenilenmektedir.